måndag 11 maj 2009

En lite längre tur!

Idag vakna jag till en solig och inte så blåsig dag, det var riktigt skönt. När jag kom till stallet så var Anna redan där och hade börjat ta av täckena på Zeb och Luke, vi la på dom igårkväll för det såg ut att bli taskigt väder.

Vi tog in Juliette och Valle i stallet och började göra iordning dom för en ridtur. Då bestämde vi att rida en väg vi inte ridit på länge, eller ja Valle har aldrig gått där. Det är en del skritt på asfalt den vägen men den är fin ändå.
Vi red förbi Roy, ner till Dösebacka sen följde vi vägen bort till Häljerödsbacken och den red vi uppför. Det är en ganska lång och seg backe så där fick dom kämpa lite. Sen kom vi upp och red förbi Christines hus. Sen fortsatte vi hemåt och fick en härlig trav i lagom tempo. Det var inget "tävlande" mellan hästarna heller. Juliette var mjuk och fin i munnen och försökte inte ta bettet som hon gör ibland. Sen blev det skritt resten av vägen och vi red förbi "hundarna", men dom var inte ute idag. Det var en väldigt skön tur idag. Denna ridtur tog ca 1½ timma.

Vi kom på att vi måste börja rida lite längre turer nu om vi ska kunna rida långritt, idag pratade vi om att eventuellt rida till Annas bror, Johan. Han bor i Livelycke och det går bra att ta sig dit via Svartedalen. Så det är ett mål vi har. Sen har vi pratat om att rida någon av ridlederna som finns och förhoppningsvis ska detta bli av i år.

Inga kommentarer: